Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu Nedir?
Özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından yapılan eğitsel değerlendirme ve tanılama sonucunda destek eğitime ihtiyacı olduğu belirlenen özel gereksinimli bireyler ( zihinsel, otizm, down sendromu, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, işitme, görme vb.) için düzenlenen rapordur.
Eğitim Raporun Alınma Amacı Nedir?
Alınan eğitim raporuyla özel gereksinimli bireyler, istedikleri herhangi bir rehabilitasyon merkezinden ayda sekiz (8) saat bireysel ve grup eğitim verilmiş ise dört (4) saat grup eğitimini devlet destekli ücretsiz özel eğitim alırlar.
Ayrıca, okula giden (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise vb.) bireylerin tam zamanlı kaynaştırma, yarı zamanlı kaynaştırma veya ayrı bireyin uygun okula yönlendirmeleri de RAM’da ilgili kurum tarafından yapılmaktadır.
Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu Nereden Alınır?
Rehberlik ve Araştırma Merkezine (RAM)’dan alınır. Eğitsel değerlendirmesinin yapılması, eğitim ortamına yerleştirilmesi ve devletin sağlayacağı özel eğitim desteğinden yararlanması için ilinizdeki ya da ilçenizdeki RAM’a başvurmanız gerekir.
Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporunun Süresi Ne Kadardır ?
Özel eğitim değerlendirme kurulu eğitim süresi 1 (Bir) yıldır. Bu sürenin sonunda birey yeniden değerlendirilerek uygun eğitim ortamına yerleştirilir.
Not: Eğer birey akranlarının seviyesine gelmiş ve eğitime ihtiyacı kalmamış ise kurul tarafından rapor kesilir.